Main content

 • Een ‘fair Christmas’ met Fairtrade kerststerren

  17/12/2018

  Weet jij wat een 'leefbaar loon' is? Met een leefbaar loon kan een werknemer voorzien in de basisbehoeften van zijn of haar gezin. Denk aan voldoende én voedzaam eten, kleding, huisvesting, scholing, zorg en wat spaargeld voor een onvoorziene tegenslag. Een leefbaar loon is een belangrijk mensenrecht, maar lang niet overal vanzelfsprekend. Dat moet anders vinden wij en daar werken we aan met ons programma Women@Work.

 • Power Flower Girls betrekken publiek met optredens op straat!

  14/02/2018

  De campagne Small Change Big Deal is nu echt van start gegaan. Met een gepimpt Volkswagenbusje hebben de Power Flower Girls in Amsterdam en Aalsmeer opgetreden. Daar vroegen zij aandacht voor onderbetaling van Afrikaanse vrouwen in de bloemenindustrie.

 • Consumenten willen best meer betalen voor hun bloemen

  10/02/2018

  De campagne Small Change Big Deal roept op tot een eerlijke deal, waarbij alle schakels in de keten samen 13 cent opbrengen per bosje rozen in de supermarkt. Dat is namelijk het bedrag dat gemiddeld nodig is per bosje van 10 rozen om de Afrikaanse bloemenpluksters wél een leefbaar loon te kunnen betalen. Uit de steun aan onze oproep en reacties van consumenten blijkt dat zij best meer willen betalen.