Main content

De campagne Small Change Big Deal roept op tot een eerlijke deal, waarbij alle schakels in de keten samen 13 cent opbrengen per bosje rozen in de supermarkt. Dat is namelijk het bedrag dat gemiddeld nodig is per bosje van 10 rozen om de Afrikaanse bloemenpluksters wél een leefbaar loon te kunnen betalen. Uit de steun aan onze oproep en reacties van consumenten blijkt dat zij best meer willen betalen.

Door op deze website een oproep te plaatsen, kan ook jij laten weten dat je best bereid bent om een deel van die 13 cent te betalen. Daarnaast vindt Hivos dat bloemenhandelaren en supermarkten een eerlijke prijs moeten betalen voor de bloemen die ze uit Afrika importeren, zodat de kweker zijn werknemers een hoger loon kan geven. Uiteraard moet de kweker die eerlijke prijs daadwerkelijk gebruiken om lonen van de werknemers te verhogen.

Hivos ging rond Valentijnsdag de straat op en interviewde het publiek over de prijs van bloemen. We vroegen mensen of zij bereid waren om een paar cent meer te betalen voor een bosje rozen als daardoor de Afrikaanse bloemenpluksters een leefbaar loon zouden krijgen? Bekijk het resultaat in het filmpje hieronder!