Main content

Over Hivos

Hivos is een internationale organisatie die zoekt naar nieuwe oplossingen voor hardnekkige wereldproblemen. Met slimme projecten op de juiste plaatsen verzetten wij ons tegen discriminatie, ongelijkheid, machtsmisbruik en de overbelasting van onze leefomgeving. Alleen tegenwicht bieden is niet genoeg. Wij streven naar structurele verandering. Daarom werken wij samen met innovatieve bedrijven, burgers en hun organisaties. Met hen delen wij een droom waarin economieën duurzaam zijn en samenlevingen open staan voor iedereen.

Hivos vindt dat ieder mens recht heeft op vrijheid en een waardig leven. Je mag zijn wie je bent: vrouw, man, homo, hetero of iets daartussenin. Je mag bovendien vinden wat je vindt en zeggen wat je wil; om overheden uit te dagen en meningen op te schudden. Jouw vrijheid houdt pas op waar die van een ander begint. En natuurlijk waar de aarde grenzen stelt. De uitputting van natuurlijke hulpbronnen, het verdwijnen van biodiversiteit en de verandering van het klimaat hebben nu al grote gevolgen voor de meest kwetsbare mensen. Zij, en volgende generaties, hebben recht op een écht duurzame wereld.

De problemen die Hivos het hoofd wil bieden zijn complex en kunnen snel veranderen. Tegen de achtergrond van structurele armoede, klimaatverandering en repressie, zien we economische crises, stijgende voedselprijzen en groeiende ongelijkheid. Simpele of snelle oplossingen zijn er niet. Om échte verandering in gang te zetten, zijn slimme nieuwe inzichten steeds weer nodig. Lef, creativiteit en kennis zijn vereist voor wie werkt aan een groene en open wereld.

Meer weten over Hivos? Kijk dan op www.hivos.nl.

Over de campagne

Met de campagne Small Change, Big Deal wil Hivos de lonen van vrouwen in de Afrikaanse bloemenindustrie verbeteren, zodat zij genoeg verdienen om fatsoenlijk van te kunnen leven. Want een leefbaar loon is een mensenrecht. Om dat voor elkaar te krijgen, moeten alle partijen in de bloemenketen hun verantwoordelijkheid nemen en een eerlijke prijs betalen voor de bloemen. Daarom roepen wij op tot een eerlijke deal, waarbij zowel kwekers, handelaren, supermarkten als consumenten een (klein) beetje meer gaan betalen. Want een kleine verandering bij ons maakt voor de vrouwen daar een groot verschil!

Hivos voert al jaren campagne voor betere arbeidsomstandigheden voor vrouwen in de Afrikaanse bloementeelt. Met als doel dat alle bloemen worden gekweekt met respect voor mens en milieu. In voorafgaande jaren spraken we vooral de consument en de bloemisten aan. Nu richten we ons tot alle partijen in de bloemenketen die verantwoordelijk zijn voor een eerlijke, duurzame productie. Omdat de lage lonen veel problemen veroorzaken voor vrouwen op de Afrikaanse bloemenbedrijven, staat een leefbaar loon centraal in ‘Small Change, Big Deal’.

Heb je een vraag of opmerking? Laat het ons weten! Bel 070 376 55 00 of stuur een e-mail naar smallchangebigdeal@hivos.org.

Kijk voor meer informatie over ons werk op www.womenatworkcampaign.org